Guide: Tøj til mænd

Guiden til tøj til mænd

I denne guide kommer jeg ind på, hvad en mænd skal have i sin garderobe. Guiden hedder tøj til mænd, da du her bliver præsenteret for, hvad du bør overveje, når du skal ud og købe tøj.

Guiden er ikke bundet op på sæson, så det må du selv lige tage højde for, når du læser den. Når det er sagt, handler den mere om alt andet end ferietøj, så jeg kommer ikke nærmere end på badetøj og shorts.

Det er meget muligt, at jeg skriver nogle længere guides senere om forskelligt sæsontøj. Men i denne må du nøjes med en generel guide til tøj til mænd.

Som du sikkert allerede har lagt mærke til, er der ikke billeder til en masse tøj. Det skyldes, at guiden ikke er modebestemt. Dvs. du kan også bruge den næste år. Løbende vil der på bloggen komme masser af tøj, som passer ind i den nuværende trend, og som i stor grad følger denne guide. Så følg egentlig løbende med på bloggen.

Men lad os komme i gang og se på, hvad du skal købe til din garderobe.

Det handler om ens egen stil, når vi snakker om tøj til mænd

Inden vi går i gang, er det vigtigt at påpege, at du selvfølgelig selv må finde ud af, hvilken stil du har. Her får du blot svar på, hvad du skal købe for at få en rimelig garderobe. Vi kan kalde det en form for standard tøj til mænd garderobe, hvor du får dækket de vigtigste ting.

Hvis ingen nogensinde har sagt til dig, at du har en fed stil, skal du sikkert ikke tænke for meget over dette punkt. Du kan trygt købe de ting, som jeg skriver om.

Da jeg ikke gider skrive det i hvert afsnit, skal vi så ikke aftale, at du ikke bare går ud og køber en masse tøj i Bilka. Køb dit tøj nogle ordentlige steder. Enten på internettet, hvor du i dag heldigvis kan købe masser af stilet tøj, eller i en fed tøjbutik.

Ellers må du en tur ud i byen og få nogle til at hjælpe dig. Hvis du finder en stilet modebutik, kan du få en tøjekspedient til at hjælpe det med fedt tøj til mænd. Det kan let blive en meget dyr omgang, så hvis du har en god ven eller veninde med god stil, skal du spørge personen, om de ikke kan hjælpe dig.

Ved meget af dette tøj kan du sagtens vælge noget lidt billigere H&M tøj som basis, da målet her er at bygge en garderobe op, så du har masser af fedt tøj at tage på.

Det er helt i orden at tage guiden over mange omgange, da det ikke er fedt at ende med en masse tøj, som går af mode inden du når at bruge det.

Hvor mange overtøj skal jeg have?

Herhjemme kommer vi ikke udenom, at du skal finde en varm jakke, og også gerne en tyndere forårstype af jakke, som du kan tage på, når det er varmere i vejret. Eller hvis du blot skal køre i bil og ikke har brug for at gå udenfor, når det er koldt. Ja, vinterjakken er virkelig et must, når det kommer til tøj til mænd. Ikke overraskende!

Desuden vil jeg også her tale en blazer jakke med, da du kan bruge den som en tynd jakke, når du har cowboybukser på.

Køb gerne en ekstra jakke, så du ikke altid behøver have den samme på. Det er dog i orden at nøjes med en og så udskifte den hurtigere. Det er de færreste vinterjakker, som holder i en hel sæson herhjemme. Desuden kommer der en masse nye jakke, som du hellere vil have næste vinter.

Start her
1 jakke efter den rette sæson
1 blazer
Valgfrit
Ekstra jakke

Jeg har samlet nogle flotte jakkesæt her

Hvor mange bukser skal jeg have?

Du kan nøjes med 2 par bukser, men jeg vil helt klart gå over 3 bukser. Det er baseret på, at du også har et jakkesæt. Men det kommer vi tilbage til. Her er det din chance til at vælge noget, som passer til din stil.

Personligt har jeg ikke nogle hørbukser, men jeg har faktisk mødt mænd, som sagtens kan trække det af. Så det er lidt op til dig. Men du skal kun gøre dette, hvis du virkelig har en idé om, hvad du egentlig laver. Ja, tøj til mænd kan nogen gange være alvorligt. :D

Gå efter to par jeans. Helst slim fit hvis du har kroppen til det. Egentlig også slim fit hvis du ikke har kroppen til det. Det er stadigvæk pænere end bukser, der hænger for meget. Fred være med det hvis du er til hængerøv. Mit gæt er blot, at så har du allerede købt langt mere end to par jeans.

De fleste skal smide deres gamle jeans ud og købe to nye par. Køb evt. også et par andre pæne bukser. Spørg i din tøjbutik hvad der er på mode lige nu. Hvis du er gået ind i en fed tøjbutik, er de ansatte eksperter i tøj til mænd, så de kan helt sikkert hjælpe dig.

Nu undrer du dig måske over, om du også skal købe nogle joggingbukser til at slappe af i derhjemme. Nu fokuserer jeg her mest på, at tøj til mænd skal være det, som de går ud og viser frem i byen. Men selvfølgelig er det i orden at have kogertøj, som du kan slappe af i søndag morgen med voldsomme tømmermænd. Det kan jeg da helt klart anbefale. Men det gør egentlig ikke så meget, at de er et par år gamle. Bare du ikke går ud blandt mennesker med dem.

Jeg synes ikke, at du skal købe for mange bukser, da fede bukser er virkelig dyre. Men hvis du har økonomi til det, kan jeg klart anbefale dig, at du køber masser af bukser. Du kan sagtens have fem par bukser. Det er fedt at kunne vælge mellem masser af bukser, når du vælger dagens outfit.

Start her
2 par slimfit jeans.
1 par andre jeans.
Valgfrit
1 par joggingbukser til afslapning

Gå til kategori med bukser

Hvilke slags skjorter skal jeg have?

Lad os droppe de kortærmede skjorter. Jeg ved godt, at jeg selv har skrevet om dem. Men lad os gemme dem til sommer og til dit Miami Vice udseende.

Det er svært med skjorter, for du kan købe så mange fede skjorter, og da jeg også synes, at du skal have et jakkesæt, bør du også have et par skjorter til dit jakkesæt.

Jeg ville starte med 3–4 langærmede skjorter, som passer til dine jeans. Dvs. at de skal være stramme, og de skal ikke ned i bukserne. Gå efter det. Det er i orden at købe nogle forkellige slags. Jeg har tidligere skrevet om nogle af de muligheder, som du har. Se linket i bunden eller tryk her.

Start med en sort, hvid og så en eller anden, som du lige føler passer til din stil. Bedre endnu lad en anden vælge den sidste skjorte til dig. Læs desuden om de mange forskellige muligheder, som du har inden for skjorter. Wow, der er mange muligheder, når det kommer til tøj til mænd, når vi snakker skjorter.

Jeg har valgt to skjorter til jakkesæt, da det ser lidt kikset ud, hvis du altid har den samme skjorte på, når du har jakkesæt på. Men du kan godt vente med at købe nr. to skjorte til du ved, at du skal bruge den.

Hvis du aldrig går i skjorter, kan du selvfølgelig springe over dette punkt. Men jeg vil helt klart råde dig til at følge mit råd og begynde at gå med skjorte. Tro mig, det virker. På mange fronter.

Start her
1 sort slimfit skjorte til jeans
1 hvid slimfit skjorte til jeans
1 valgfri slimfit farve til jeans
1 hvid skjorte til jakkesæt
1 stribet skjorte til jakkesæt
Valgfrit
Overvej flere skjorter. Det andet er blot et sikkert valg.

Gå til kategori med skjorter

Polo vs. t-shirs

Gå med begge dele. Det er grunden til, at jeg ikke foreslår, at du behøver købe flere skjorter i første omgang. Jeg beklager, hvis du synes, at det er mange. Du skulle bare lige se en kvindes garderobe. Hvis du har en kæreste, ved du nok allerede godt, hvordan det ser ud i hendes tøjskab. Her kommer tøj til mænd ikke engang tæt på.

I dag kan du få rigtig mange fede t-shirts, som passer vildt godt til jeans. Jeg vil i hvert fald købe 2–3 t-shirts. Det er i orden, hvis det ikke er sådan nogle, som sidder vildt stramt. Du må dog godt. Husk blot at dine t-shirts ikke skal hænge på dig.

Når du har nået en vis alder, er det slut med at have langærmede t-shirts på. Jeg beklager, men sådan er det bare. Du ved godt, hvornår den alder er.

Jeg vil også vælge to poloer. Alt efter hvad du bedst kan lide, kan du f.eks. vælge flere af det ene fremfor det andet. Jeg kender nogen, som hader at have polo på. Jeg ved egentlig ikke hvorfor.

Jeg har egentlig ikke den store holdning til, hvilke farver du skal vælge, når det kommer til t-shirts og polo’er. Det må være op til dig at afgøre, hvad du godt kan lide.

Start her
2 t-shirt
2 polo’er.

Gå til kategori med polo’er Eller Gå til kategori med t-shirts

Skal jeg have et jakkesæt?

Svaret er ja. Selvfølgelig skal du det.

Start med at vælge et neutralt jakkesæt, som du kan have på i flere anledninger. Du skal ikke starte med at købe et hvidt jakkesæt. Du er ikke gangster på Sicilien så glem det nu bare. Tøj til mænd guiden handler om, at du får en fed stil. Når du har det, kan du altid begynde at eksperimentere.

Hvis du elsker at gå i jakkesæt, er det i orden, at du begynder at købe flere forskellige slags. Det ser også dumt ud, hvis du har et sort jakkesæt på hver dag syv gange om ugen. Også selvom du har et forskelligt jakkesæt på hver dag. Vis i dit tøj er du har stil og er renlig. Folk skulle helst ikke tro, at du sidder i samme jakkesæt hver dag.

Dit jakkesæt skal sidde stramt. Gå efter den italienske stil og undgå for alt i verden den klassiske amerikanske stil. Du ved den der, hvor ens jakkesæt sidder som en pose på dig. De fleste mærker laver i dag jakkesæt ud fra den italienske stil, da de godt ved, hvordan tøj til mænd skal se ud. Det skal du ikke bekymre dig om. Gå gerne til en skrædder som måler dig, så du er helt sikker på, at du får et jakkesæt i høj kvalitet og som får alle damerne til at vende sig om efter dig. Jep, det er den slags, som tøj til mænd kan gøre, når du har valgt det rigtige.

Til nytår og bryllupper kan du også sagtens have en smoking på. De fleste vælger ikke at investere i et, da de kun bruger det en gang om året. Det har jeg fuld forståelse på. Men jeg vil nu stadigvæk foreslå dig at købe et flot og dyrt, så tror jeg også, at du får lyst til at lufte det lidt oftere.

Start her
1 jakkesæt (sort eller gråt)
Valgfrit
1 jakkesæt i en anden farve
1 smoking

Gå til kategori med jakkesæt

Hvilke slags sko skal jeg have?

Her synes jeg, at det er i orden at gå to veje. Enten sneakers eller pæne sko. Men uanset om du er mest til det ene eller andet, skal du stadigvæk eje både sneakers og pæne sko.

Jeg skal nok senere komme med en guide til både sneakers og pæne sko, hvor jeg kommer nærmere ind på, hvad det er. Især pæne sko siger måske ikke særlig meget. Men du ved dem, som man normalt bruger til jakkesæt.

Selvom du er en af dem, som nogen gange vælger at have sneakers på til jakkesæt så lov mig, at du ikke gør det altid. Nogen gange bør du altså vælge at have flotte sko på, som passer til dit jakkesæt. Jeg ved godt, at sneakers i dag er en vigtig del af tøj til mænd, men derfor kan du godt variere det lidt.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvilke slags sneakers du skal vælge, da det er meget individuelt. Men gå gerne efter et par neutrale, som du kan have på til flere ting. F.eks. et par hvide.

Gå til kategori med sko

Start her
1 par sneakers i hvid
1 par sneakers (valgfrit)
1 par sorte sko til jakkesæt
Valgfrit
Endnu flere sko. Det er altså ikke kun kvinder, som ikke kan få nok af sko.

Hvor mange underbukser skal jeg have?

Det er måske ikke det mest spændende område, men derfor er det stadig vigtigt. Vi har alle sammen underbukser på hver dag, men hvilken slags skal du vælge. Men ja, det er ikke det vigtigste område i denne tøj til mænd guide. Du har meget valgfrihed her.

Om du er til den ene eller anden form skal jeg ikke blande mig i. Og dog, hvis du er vild med gamle morfar underbusker, skal du smide dem ud lige med det samme og købe nogle nye.

Jeg kan anbefale, at du køber et lidt dyrere mærke, da de ofte sidder bedre på en. Selv bruger jeg tights, men jeg ved, at det er meget individuelt, hvad mænd godt kan lide at have på. Køb det som du finder behageligt. Du skal sådan set bare købe nok til, at du ikke skal vaske dem for tit. Jeg kender en, som har købt 30 par, da han hader at vaske underbusker. Du behøver nok ikke starte med så mange, selvom jeg flere gange har overvejet det.

Start her
7 par underbukser (vælg det du kan lide)

Gå til kategori med underbukser

Hvor mange strømper skal du have?

Her er vi ude i lidt af det samme som med underbukser, og så alligevel slet ikke. For jeg har skarpe holdninger til, hvad du ikke skal have på, når du vælger strømper, som passer ind i guiden tøj til mænd. Drop hvide tennissokker medmindre du skal ud og spille tennis.

Jeg foretrækker sorte sokker, da de er mest neutrale. Nogle kan dog godt lide at skille sig lidt ud, når det kommer til deres sokker, og det er også helt i orden. Især til jakkesæt er det ret fedt, hvis du har nogle sokker på med mønster, da andre kan se dem, når du sidder ned.

Vælg derfor stadig nogle neutrale sorte sokker herudover.

Start her
5 par sorte sokker
Valgfrit
Flere sokker med mønster. Men køb de fem par sorte uanset hvad.

Gå til kategori med strømper

Jeg har sikkert glemt noget, og så er du meget velkommen til at skrive det til mig, for så kan jeg lige smide det ind i guiden, så det kan komme med. Enten som sit eget afsnit eller under startset.

Hvad er holdning til tøj til mænd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *