Udgivet i Skriv en kommentar

Smykkerne gør indtog i mandemoden

Kan mænd virkelig gå op i tøj og smykker, uden at de har løse håndled? Er det ikke kun mænd, som ikke er rigtige mænd, der går med smykker? 

Nej, sådan hænger det ikke sammen – selvfølgelig ikke. Manden bliver ikke mindre mand af at bemærke, hvordan har tøj ser ud med en halskæde. De gamle forstokkede holdninger er i den grad ved at blive rokket godt og grundigt ved i disse dage, hvilket kun kan være befriende for manden anno 2022. 

Den stilbevidste mand 

Der er intet nyt fænomen, at mænd er opmærksomme på, hvordan de ser ud. Den maskuline og hårde mand, der maksimalt kan klæde sig i et jakkesæt, når det skal være smukt, er heldigvis ved at være fortid. 

Går vi længere tilbage i historien nogle få hundrede år, var den feminine mand også på mode. En nobel, adelig eller ligefrem royal herre havde en stor garderobe at vælge sin påklædning ud fra. Her kunne leges mere med kønsroller og symboler, end vi tillader på et jakkesæt. 

Derfor er det fantastisk, at vi nu får flere herresmykker. Herremoden hungrer efter et frisk pust, og det skal smykkerne være med til at give. 

Smykker til mænd gælder både små fine armbånd og ringe, som det gælder store og tunge halskæder eller brede fingerringe. Det kunne også være øreringen, som i disse dage får lov til at blive længere i mandens øre – den skal ikke længere blot være en lille ring eller sten. 

Smykker til alle 

Generelt burde alle mennesker bruge flere smykker. Selv den kedeligste mundering bliver en smule interessant med et smykke. 

Smykket hjælper påklædningen til at skinne mere igennem. Det giver en kant, som måske ikke var synlig før eller overhoved til stede. 

Er man ny på smykke fronten, kan man prøve sig ad i de små. Fingerringe er f.eks. nemme at tage på og af. De er ikke så visuelle. Derfor tages de ofte i brug, når mænd skal forsøge sig med smykker. 

Flere mænd bruger og skal bruge smykker fremover. Men det skal ikke fjerne kvindernes lyst eller appetit til smykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *